Het Carillon van de Martinitoren in Groningen speelt binnenkort verzoeknummers voor medewerkers van bedrijven en organisaties die thuis zitten te werken. Het moet gaan voelen als een soort arbeidsvitaminen die via het open raam bij je naar binnen glippen, aldus Dianne Abeln van het bestuur van de stichting Martinikerk.

Werkgevers kunnen iedere dinsdag vanaf 8 december t/m 26 januari tijdens en een live uitzending van Babette op Noord (radio Noord) tussen 12:00 en 13:00 uur in ruil voor een donatie een lied cadeau doen aan hun thuiswerkende medewerkers. Zie het als een signaal van verbondenheid en blijk van waardering. Tijdens de uitzending van Babette op Noord is er ruimte voor een gesprek met de werkgever die op dinsdagmiddag aan haar werknemers een lied op het Carillon cadeau doet. Het is mogelijk het gesprek met Babette op Noord te voeren vanuit de Carillon ruimte in de Martinitoren.

De Martinikerk vormt al eeuwen lang het hart van Groningen. De verbindende kracht van het Carillon van de Martinitoren is in de stad eeuwenoud en juist in deze tijd extra nodig. Doordat werkgevers voor hun werknemers een verzoeknummer in kunnen dienen willen we deze oude vorm nieuw leven inblazen. Dat veel van de luisteraars niet in de stad Groningen wonen is overigens geen probleem. Het spel van Stadsbeiaardier Auke de Boer is, bijvoorbeeld in een speciaal belegde vergadering, live te volgen via een zoom of teams meeting. Er kan uit een lijst van nummers van klassiek tot populair worden gekozen.

De bijzondere actie richt zich echter niet alleen op het bedrijfsleven. In de maanden december en januari kan ook op de zaterdagochtend van 11:00 tot 12:00 door iedere voorbijganger ter plekke voor de Martinitoren een verzoeknummer op het Carillon worden aangevraagd.

Het unieke initiatief is gestart door de Stichting Martinikerk in samenwerking met de voedselbank. Enerzijds om thuiswerkers een hart onder de riem te steken en anderzijds om geld in te zamelen dat ten goede komt aan het onderhoud van de Martinikerk.

Welk lied dit zal zijn wordt nog via een stemming door de medewerkers zelf bepaald.

Voor verdere informatie: Dianne Abeln, , 06-41110989