Bezoek

Openingstijden
De Martinikerk is geopend voor toeristisch bezoek van 12.00 tot 16.30 uur op onderstaande dagen, de ingang is via De Kostery toegang € 2,- p.p..
Op zondag en tijdens evenementen of andere werkzaamheden is de kerk gesloten voor toeristisch bezoek.

dinsdag 27 september 2022
woensdag 28 september 2022
donderdag 29 september 2022
dinsdag 11 oktober 2022
dinsdag 18 oktober 2022
woensdag 19 oktober 2022
donderdag 20 oktober 2022
dinsdag 25 oktober 2022
woensdag 26 oktober 2022

Entreeprijzen

Rondleidingen
Wilt u de kerk met een groep bezoeken tijdens de reguliere openingstijden of juist buiten deze openingstijden? Dan kunt u een "rondleiding op afspraak" maken. Voor een groep betaalt u € 5,- per persoon (met een minimum van € 50,00). U kunt kiezen voor één van onze standaardrondleidingen of in overleg kiezen voor een rondleiding op maat.
Een standaardrondleiding door het schip en koor duurt één uur.

In verband met de verstaanbaarheid geldt voor rondleidingen in het koor en schip een maximum van 25 personen per groep. Voor rondleidingen op de gewelven geldt een maximum van 15 personen per groep. Voor beide soorten rondleidingen geldt, dat er meerdere groepen tegelijkertijd rondgeleid kunnen worden.

€ 2,- per persoon. (Museumkaart is niet geldig) Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
€ 2,- per persoon voor de lunchpauzeconcerten.
Leden Vereniging Vrienden Martinikerk hebben gratis entree bij de toeristische openstelling.
Ook kunt u een zeer gewaardeerde bijdrage geven voor het onderhoud van de monumentale kerk in een collectebak bij de uitgang.

Beklimmen Martinitoren
Het beklimmen van de Martinitoren is niet gekoppeld aan de tijden van de toeristische openstelling van de Martinikerk. De toren is van de stad Groningen en het VVV kantoor zorgt voor de kaartverkoop en rondleidingen. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden, prijzen en overige mogelijkheden van de Martinitoren.

Openstelling Nieuwe Kerk
In de periode van 27 april tot eind september is de Nieuwe Kerk te bezichtigen op zaterdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kerk ligt op ca. 10 minuten lopen van de Martinikerk en is een prachtig voorbeeld van een Protestantse Kerk uit de Gouden Eeuw. Klik hier voor meer informatie over de openstelling.