Martinitoren speelt een wenslied op verzoek

Het Carillon van de Martinitoren in Groningen speelt op iedere zaterdag in januari van 11:00 uur tot 12:00 uur verzoeknummers. Weet u het nog? Vorig jaar klonk zelfs het Fries Volkslied vanuit het Carillon op verzoek van studentenvereniging Bernlef. En dat allemaal voor een goed doel!

De verbindende kracht van het Carillon is in de stad eeuwenoud en juist in deze tijd extra nodig. Doordat ieder die wil een verzoeknummer in kan dienen voor zichzelf of voor een ander willen we deze oude vorm nieuw leven inblazen.

De Carillonactie is een initiatief van de Stichting Martinikerk Groningen in samenwerking met de Vereniging Vrienden Martinikerk. Enerzijds om iedereen uit Stad en Ommeland een hart onder de riem te steken en anderzijds om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar zijn de opgebrachte donaties bestemd voor onderhoud van het Hoofdorgel in de Martinikerk te Groningen. Dit beroemde, deels door de legendarische orgelbouwer Arp Schnitger geconstrueerde orgel, en door de Volkskrant uitgeroepen tot 'het mooiste orgel van Nederland', heeft onderhoud nodig en daarvoor zijn donaties zeer welkom!